Det gör vi aldrig om

 

lagrac

 

Jag älskar mitt LaGraciosa och Kanarieöarna och till och med hela Spanien överlag.

Men det har varit så mycket prat om Thailand, vänner och bekanta som rekommenderat detta så kallade Asien paradis. Jag och min man bestämde oss för att prova något nytt. Vi är trots allt pensionärer och även om flygbiljetten kostade en slant så hade vi hört att det skulle var abilligt att leva i Thailand. 

Jag vet inte om det är åldern eller om vi bara jämför med vårt spanska paradis – men Thailand var ingenting för oss.

1, Det var alldeles för varmt – vi kunde knappt vistas i solen utan semestern tillbringades under ett parasoll

2, Magsjuka – Vi blir aldrig magsjuka på LaGraciosa men i Thailand blev vi minsann magsjuka, både jag och min man.

3, Flygresan – Hujeda mig vilken lång flygtur. Skulle man upp och sträcka på benen krockade man med andra som också ville upp och röra sig. Till slut stod det fullt med folk utanför toaletten så man visste inte om det var kö till toaletten eller om människor bara ville stå upp. Minst sagt förvirrande.

4, Billigare – Visst är det biligare att bo i Thailand, om man vill bo i en hydda utan vare sig tak eller väggar. På toaletten var det en stor glipa mellan väggen och taket och det strömmade in ödlor. Jag var så rädd när jag vaknade på natten och behövde gå på toaletten. Visste inte vad för djur som skulle dyka upp!

5, Djuren – Det var makalöst så mycket myggor som svärmade över oss. Ett tag trodde jag att min man Åke hade fått utslag av något han ätit men nej nej, det var minsann myggbet. Vi fick till och med besöka ett apotek och visa Åkes arm. Han fick en liten burk med klet som skulle hjälpa. Men det spelade ingen roll det kom bara fler myggor när det sen blev kväll igen.

6, Båtarna, Jag och Åke skulle bo på en paradis Ö. Det såg mycket fint ut på bilderna som vi hade sett på datorn hemifrån. Problemet var att när vi skulle åka till den här ÖN, då skulle man först åka i 2 timmar (Båten över till LaGraciosa tar bara 20 minuter), när vi sedan var framme på ön då skulle man minsann hoppa av båten. Gamla människor ska klättra upp för en stege, hoppa av båten och gå sista biten in till ön. Vi var helt oförberedda så jag hade mina skor som jga hade köpt specifikt för den här resan. Dom kunde man ju inte använda igen!

 

Nä, tacka vet jag Kanarieöarna. Lagom varmt, fina hotell med väggar åt alla håll.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *