Så tar du dig till La Graciosa

263

I motsats till de stora Kanarieöarna är den lilla ön La Graciosa relativt omständlig att besöka. Det går inga direktflyg till ön utan du måste ta dig dit med en båt från exempelvis Lanzarote. Att åka till Lanzarote är däremot inga som helst svårigheter. Från Sverige går det att hitta billiga flygrutter om du är ute i god tid. Några bra flygbolag som erbjuder resor dit är SAS och Norweigan Air.

Väl framme på Lanzarote rekommenderas det att hyra en bil som tar dig från flygplatsen till hamnen Orzola, varifrån färjan till La Graciosa avgår. Vi kan inte helt och hållet gå i god för den lokala taxiverksamheten eftersom de ofta blåser turister på pengar och är oärliga.

Från hamnen Orzola ska ni sedan ta färjan Lineas Maritimas Romeros som går hela vägen ut till ön, vilket tar ungefär 25 minuter. Båtturen kostar mellan 5-10 euro och avgår flera gånger per dag, både dagtid och kvällstid. Under högsäsong kan båtarna bli överfyllda med turister och det finns risk att man inte får plats, därför bör du vara ute i god tid, och om möjligt, ta en tidigare färja.

På La Craciosa får ni ställa in er på att allting inte fungerar som brukligt, hotell kan vara svårt att få tag på och det finns inte många affärer att tillgå. Däremot finns det så mycket att upptäcka på ön att ni inte kommer bli besvikna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *