Resetips ála La Graciosa

Vi har redan fastställt att ön är en bortglömda pärla i semesterparadiset Kanarieöarna och det är en plats som många turister åker till samt vill åka till. Är du en person som har bestämt dig att åka hit kan du ta del av våra tips som ger dig en underbar resa och förberedd på alla de ting som mjöligtvis kan gå snett.

graciosa

Tips 1 – Förbered dig på en lång resväg

När man reser till den vackra ön La Graciosa behöver man vara förberedd på det oundvikliga. Att ta sig till paradisön med sol, bad och enastående natur har en nackdel vilken är att man bara kan ta sig dit med båt. På själva ön kan du därmed också bara gå till fots, ta en jeep-taxi, en vatten-taxi eller cykla. Det här kan anses krångligt för vissa typer av människor medan vi inte ser några problem med det, här finns två städer och det är vanligt att man bor i den största vid namn Caleta de Sebo. Om man därefter vill göra utflykter har man hela dagen på sig att ta det lugnt och upptäcka varje litet hörn av ön.

Man ska dock vara förberedd på att det inte fungerar på samma sätt som i Sverige och att resvägen dit samt hem kan bli längre än vad som uppskattas. Vi hoppas ju såklart att ön är värd det! Man kan ta sig till ön via färja som går ungefär 18 gånger per dag och det tar 25 minuter mellan La Graciosa och Orzola i Lanzarote.

Tips 2 – Respektera lokalborna

Det är endast runt 700 som bor på ön officiellt och det gäller minst sagt att respektera deras privat liv. Man kan tänka sig att ön ändå kryllar av turister och att alla är i samma ”mood” som en själv vilket inte alltid är säkert och lokalborna kan säkert vara något trötta på alla turister. Det är då viktigt att man kan behärska sig och lämna lokalbefolkning i fred i den utsträckning som önskas.

caletadesebograciosa

Tips 3 – Hantering av resepengar

En ständig fråga när man resa är hur man gör med finansieringen och pengarna när man är iväg. I den största staden Caleta de Sebo finns bank där man kan ta ut kontanter eller gå till om något krånglar med ditt kredikort eller liknande. Det som man ska vara uppmärksam som turist är alla kostnader för taxi, färja och alla transporter som kan bli dyrt på resan. Den långa resvägen gör sina spår och det kan vara en bra idé att vara göra sig beredd med en resekassa innan. Vill du veta mer om hur du kan spara ihop den perfekta reskassan kan du besöka sverigekredit.se/kreditkort, kontakta en rådgivare eller liknande.

Tips 4 – Packa ner tält!

I ett tidigare inlägg tipsar vi om att packa ner ett tält och bo i öknen för ett tag under semester. Den här upplevelse är utöver det vanliga och med mäktig natur kan du bo ostört i naturen under stjärnorna. Det är något som kan bli de bästa sevärdheten som du är med om på ön och avskärma dig och ditt resesällskap från andra turister!

graciosatalta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *