Om La Graciosa

La Graciosa är en vulkanisk ö som tillhör semesterparadiset Kanarieöarna. Ön är lokaliserad ungefär 2 km från ön Lanzarote och är inte större än 29km² och anses ofta vara lite av en bortglömd skatt till semesterö. Vägar och gator på La Graciosa är bara uppbyggda av oförstärkt sand, men det är inga problem för öborna eftersom att det primära sättet att resa på är antingen via båt eller till fots då bilar är förbjudna på ön. Det finns vissa fordon som har fått tillstånd att finnas på ön men får bara användas i väldigt speciella fall.

Ön lever i första hand på turismen men har fiske som en stor del av deras kultur och överlevnad också.

Boende på ön

På La Graciosa så finns det två bebodda platser, det ena är Caleta De Sebo, vilken är självaste hjärtat och huvudstaden på ön och har en befolkning på runt 680 personer året runt. Här kan du finna en grundskola, ett högstadium, postkontor, matbutiker, restrauranger, hamn, bank, ett torg och en strand, allt vad man kan önska sig på en riktigt lugn semester.

Caleta de Sebo
Caleta de Sebo

Den andra platsen på ön som är befolkad är Casas de Pedro Barba, vilket är bara en mindre semester-resort som ligger på andra sidan av ön. Den officiella befolkningssiffran ligger bara på två personer men det är oftast många fler där, speciellt turister som har hittat denna pärla.

Casas de Pedro Barba
Casas de Pedro Barba

Om du är mer utav en äventyrare till turist så finns det även en campingplats lokaliserat väldigt vackert på ön med stranden precis vid tältkanten.

La Graciosa Campingsite
La Graciosa Campingsite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *