Vindsurfning på La Graciosa

Sommaren är äntligen här efter en något ostabil vår. Det har varit en relativt regnig och blåsig vår, något vi inte är vana vid. Självklart så gör det inget för oss då bönderna runt om öarna jublar efter lite extra regn då grönsakerna växer bättre och grundvattnet fylls på. Nu är dock solen här och vinden är oftast stilla så det är bara att slå sig ner på Playan och njuta av livet.

 

Något vi såg mycket utav under de blåsigare dagarna var dock vindsurfning, något som verkar ha exploderat rejält i år. Tidigare har det mest varit surfarna som är ute och plaskar i vattnet när det är blåsigt och vågor, men nu har alltså vindsurfning också vaknat till liv på ön, mycket kul för de som är lite mer äventyrliga av sig! Själv är vi för gamla att testa på sporten men det är dock mycket roligt att kolla på när de glider runt i vågorna med deras bräda och segel.

På la Graciosa kan du hyra surfbrädor och nu även vindsurfningsutrustning i närheten av hamnen där färjan stannar. Bredvid bageriet så finner du nu en nyöppnat shop som hyr ut brädor. Från Lanzarote anordnas det även dagsturer där en instruktör följer med och visar hur det går till, och du åker till platsen med båt. Även nu under sommaren så ligger vinden i nordostlig riktning vilket gör att vinsurfandet blir perfekt vid Hoyos del Cuervo och de närliggande områdena. Detta tillsammans med en vattentemperatur på minst 25 grader gör självklart att det inte gör något som nybörjare om du trillar i vattnet! Vi har hört att sporten är väldigt bra träning som tar på hela kroppen och är betydligt enklare att lära sig än surfing för här har du ju en pinne att hålla i när du är på brädan också!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *