Lär dig segla på La Graciosa

la-graciosa-segling

Nu när sommaren börjar rulla in rejält över La Graciosa så är det givetvis mycket mer liv i luckan! Turisterna börjar sakta komma hit vilket är skönt i början. Men självklart gäller det dock att passa på och njuta innan det blir för mycket turister som sätter sin fot på ön, det kan bli lite väl mycket ibland.

Eftersom det redan är över 30 grader varmt så är det givetvis även hög tid att bege sig till vattnet som enligt svensk standard åtminstone är badvänligt. Spanjorerna brukar dock vanligtvis ta lite längre tid på sig att doppa armhålorna.

I veckan var vi till Las Palmas över helgen och stötte på en otroligt intressant sak som vi aldrig tänkt på förut. För de flesta är den normala resevägen till La Graciosa med färjan från Lanzarotes norra kuststad Órzola och till Lanzarote med flyg. Men när vi gick längst efter strandpromenaden i Las Palmas så snubblade vi över ännu ett färdsätt, nämligen segelbåt! Att vi inte tänkt på det innan känns ju lite dumt då det nämligen kryllar med segelbåtar under sommarhalvåret här. Du kan nämligen åka segelbåt eller catamaran från Las Palmas och från Lanzarote till La Graciosa. Det finns många olika utflykter, på vissa båtar så behöver du bara luta dig tillbaka, käka lunch på båten och njuta av utsikten påväg till La Graciosa. Är du dock mer äventyrlig av dig så kan du  hoppa på en segelbåt där du får vara med om ett ordentligt äventyr. Vi pratar självklart om att lära dig allt om att knyta knopar, hala segel och ratta skeppet i rätt riktning. Som ni vet så är Catamaraner betydligt stabilare än segelbåtar, så är du lite sjösjuk skulle vi rekommendera det sistnämnda.

Det går dagliga turer från både Grand Canaria och Lanzarote till Las Palmas. Ofta krävs ingen bokning utan du kan dyka upp när du känner för det. Vill du verkligen lära dig segla finns det även mer seriösa turer med mindre båtar som går ut bara på att lära dig segla med betydligt mindre båtar. Detta är ett stort måste enligt oss för vilket bättre sätt finns det att uppleva La Graciosa än från vattnet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *