Fakta om den glömda Kanarieön

Vi hör ofta att kanarieöarna består av totalt sju stycken öar och det är ju inte sant, La Graciosa benämns vanligtvis som den glömda Kanarieön och det vill vi såklart rå bot mot. Här vi samlat ihop snabba fakta om den magiska ön som innehåller sol, bad, kaktusar och svårtflitertad lokalbefolkning. Det gör att nästa gång du och din familj ska iväg och resa kan du förslå ön, du och maken kanske ska iväg för att få egentid tillsammans vilket inte är bättre på någon annan ön än just La Graciosa eller kompisarna ska iväg på efterlängtad semester och då har du det bästa tipset på en underbar resa!

La GraciosaLagraciosamap

La Graciosa tillhör provinsen Las Palmas och är en av de mindre öar av Kanarieöarna som är bebodd. Totalt bor det ca 660 invånare här vilket räknades för ca 10 år sedan (år 2006) och man har sina största inkomster via turism och fiske. Man kan tro att ön inte har någon direkt civilistation men det stämmer så klart inte. Här kan man bo och leva med hjälp av en skola, apotek, postkontor, hamn, ständer och banker. Är du turist kan du shoppa i affärer och via den största staden Caleta de Sebos torg kan man hyra cyklar för att ta sig runt ön snabbare, smidigare och gör det mer som en upplevelse.

Storleken betyder ingenting

La Graciosa är ingen stor ön, när man ser Kanarieöarna på kartan kan man knappt ut märke dessa och ännu värre är det att hitta vår favorit-ö.  Ön beräknas vara sex kilometer lång och som mest kommer den upp i två kilometer bred. Den högsta punkten av ön är den slocknade vulkanen Las Agujas som når ynka 266 meter över havet. Det här gör ön till det perfekta resmålet, bocka av “bestiga ett berg” och “gå runt en hel ö på en halv dag” från din bucket list medan du njuter av en vanliga solsemester med bad och supergod mat.

Glans är öns beskrivning

Vissa beskriver dem glömda Kanarieön som svårflirtad och andra beskriver den som krånglig. Den har definitivt sin charm, det är besvärligt att ta sig hit och det enda sättet som det går att ta sig hit på är via båt och hela ön är en nationalpark. Den här miljön och naturen är något av de mest härliga hos La Graciosa vilket därmed är en plats att verkligen koppla av, njuta och unna sig.

lagraciosa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *