Båtluffa i Atlanten

Båtluffa runt Kanarieöarna

Att båtluffa var ett transportmedel som var väldigt populärt att göra i Medelhavet på 70- och 80-talet för unga européer. Idag har det dock blivit enormt populärt för ungdomar att köpa ett så kallat Interrail-kort och tågluffa genom Europas fastland. Men för den som vill testa på det gamla alternativet finns just nu ett gyllene tillfälle i Atlanten!

Kanarieöarna består av totalt åtta bebodda öar, där La Graciosa är den nordöstliga av de bebodda öarna följt av Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Teneriffa, La Gomera, La Palma och El Hierro. De största öarna, Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria och Teneriffa har alla egna flygplatser, men det tre andra går endast att nå via färja. Förutom de bebodda åtta öarna så finns det även fem obebodda öar att upptäcka med dagsturer! Det är just mellan alla Kanarieöarnas olika öar som resenärer kan välja transportmedlet färja eller privat båt för att ta sig mellan de olika öarna. Priserna på färjan är överkomliga och det kostar oftast mindre än att flyga mellan de olika öarna. Att hyra en privat båt går givetvis bra det också, men se till att göra upp med priset i förväg!

Det finns även möjligheten att åka på kryssning som tar dig mellan alla de olika öarna, så det räknas ju inte riktigt som en båtluff, men du reser mer klimatsmart! Vad är du nästa steg efter att ha båtluffat Kanarieöarna? Möjligheten finns, fastän den inte är vanlig, att ta båten mot Madeira och sedan vidare till Azorerna. Det är från Teneriffa som färjorna går över det öppna havet till Funchal på Madeira. Detta kan ofta kosta mer än vad det kostar att ta flyget, men det är minst sagt en häftigare upplevelse! Från Madeira så väntar sedan den längre båtfärden som tar dig till ön San Miguel och Ponta Delgada på Azorerna. Från San Miguel så kan du med lokalfärjor ta dig mellan de åtta olika öarna som Azorerna består utav. Så för dig som letar en mer unik semester så kan en båtluff i Atlanten minst sagt vara något för dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *